Pulpă de porc, ghebe și ceapă

de Panacris in Porc, 5 Iun 2014 | 3504 vizualizari

 

Mereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca 800 g,
  • ceapă roșie nouă 2 bucăți,
  • ceapă galbenă nouă 2 bucăți,
  • usturoi nou 4 căpățâni,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • tarhon,
  • boia de ardei dulce,
  • vin rose cca. 300 ml.,
  • ghebe ( am avut congelate) cca. 250 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc, ghebe și ceapă:

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute.

Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se înăbușeșete în puțin ulei și apă, la foc iute. După ce, ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucățile de carne, se completează cu 2 căni de apă și se lasă la gătit la foc mediu cca. 20 de minute.  După acest interval de timp se asezonează de sare, boia, tarhon și piper, adăugându-se ghebele congelate. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Spre finalul gătirii se adaugă vinul și usturoiul tocat mărunt, lăsându-se la fiert înăbușit cca. 10 minute, neacoperit.

Se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, cartofi natur, cartofi piure, paste sau cușcuș) ;) și salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc, ghebe și ceapă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos